Followers

Showing posts with label personal. Show all posts
Showing posts with label personal. Show all posts

dia yang bernama kekasih

assalamualaikum

Bermula..

Siapakah dia?
Mengapa aku menyebut namanya di ketika ini?
Apakah yang membuat aku begitu kepada dirinya?
Bilakah perasaan ini hadir di dalam diriku?
Dimanakah aku pernah bersua muka denganya?

Oh,ya. Dalam ingatanku pernah ternampaknya dikala aku masih di bangku sekolah. Aku memandangnya bermain ceria tanpa menghiraukan orang sekeliling. Senyumannya yang indah yang mampu menarik hati sesiapa saja yang melihatnya. Tidak pernahku menegurnya tetapi sebaliknya aku merenungnya dari jauh. Hanyalah nama panggilan yang aku tahu tentangnya, eika. Kemudian dia hilang dari pandanganku. Dimana dia? Tidak sempatku menegurnya untuk memperkenalkan diri ini. Mengapa begitu cepat kisah indah ini berakhir? Aku terdetik mungkin ini hanyalah perasaan yang singgah sebentar di jiwa.

15 tahun kemudian..

Rupa-rupanya cerita indah ini tidak berakhir begitu sahaja. Mungkin dengan izin-Nya, aku berjaya mencarinya kembali. Dia tetap seperti dahulu. Senyumannya, pandanganya, wajahnya dan suaranya tetap indah dan cantik seperti dahulu. Sungguh sempurna ciptan-Nya. Baiklah! aku tidak akan melepaskan peluang ini untuk memerkenalkan diriku kepadanya. Aku memberitahu namaku dan dibalasnya dengan namanya. Oh, Nur Zulaika. Bermula dari itu, diri ini semakin tertarik dengannya. Semakin aku inginkannya. Adakah ini yang dikatakan cinta? Adakah ini yang dikatakan jodoh? Adakah ini yang dikatakan sayang? Semakin hari semakinku ingin mengenalinya hingga terlahir perasaan sayang. Perasaan ini tidak mampuku sembunyikan. Aku berterus terang berkuatkan keikhlasan dan kesungguhanku untuk memilikinya. Cintaku sayangku begitu besar, harap dia juga merasakan.

dan sekarang..

σ 'αγαπώ. Μου λείπεις.
Semoga kami akan hidup bersama di suatu hari nanti. :)

salam

Allah lebih mengasihinya

Rokiah binti Nahir

Beliau telah kembali ke rahmatullah pada 30.11.2011. 
Semoga roh beliau akan berada di kalangan orang-orang yang beriman.
Segala kenangan yang tercipta tidak akan aku lupakan, segala kebaikkan yang telah beliau lakukan untuk aku dan juga keluarga tidak akan aku sia-siakan, segala pengajaran yang beliau ajari aku dan adik beradik aku akan aku gunakan pada masa hadapan.

Nenek, terima kasih dan berbahagialah engkau di sana.

buncit, boroi, perut ke depan dan sebagainya

assalamualaikum
Hi guys. Kali ini aku nak buat post berkaitan dengan buncit @ boroi. Dulu-dulu, kalau bercakap pasal buncit, memang kaum lelaki yang kenalah. Tetapi sekarang tidak lagi, perempuan pun ada yang mengalami masalah yang sama. Aku pun juga ada lah sikit-sikit buncit tu tapi boleh cover lagi lah. :p


Daripada kajian yang aku buat pasal buncit ini, ada beberapa cara untuk mengawal atau mengurangkan masalah buncit ini.
  1. Pastikan anda bersarapan pada setiap pagi.
  2. Luangkan sedikit masa untuk bersenam.
  3. Banyakkan pengambilan serat (buah-buahan) yang tepat.
  4. Mempunyai masa tidur yang mencukupi.
  5. Cuba jauhi sebarang tekanan.
  6. Banyakkan minum air.
Bagi yang tengah buncit tu, janganlah korang rasa sedih. Masih ada cara untuk menyelamatkan korang dari terus menjadi boroi tapi kenalah usaha sikit. Kalau setakat cakap je, memang sampai ke sudah korang tetap perut jalan ke depan.
salam


Pengamal Ilmu Pukau Memukau Mangsa Pukau

assalamualaikum
Hey guys. Aku sekarang mengalami tahap kemalasan yang sangat tinggi. Bila nak mula study, mata dah mula tutup separuh dah, rasa badan lemah nak baring atas katil, rasa macam banyak masa lagi nak study padahal lagi 2 hari nak exam. Macam-macam rasalah bila nak study tu. Tapi yang peliknya, ada pula semangat nak membuat post baru untuk blog. Nampak semuanya alasan sajekan tadi,huhu.

Dalam post kali ni, aku nak cerita pasal kes pukau-memukau yang berlaku di tempat aku. Kisahnya sebegini,

roomate: Weh, ko nak taw x? Ada kes orang kene pukau kat tempat kite ni.

aku: Biar betul ko? Jangan buat2 cerite je ko ni. Xade plak aku dengar kes camtu.

roomate: Ade weh. Kawan aku cerita kat aku tadi. Die cakap, kes pukau-memukau terjadi kat blok belakang. Blok kite pun ade yang dah kene.

aku: OMG! Pukau camne weh? Pukau nak curi barang ke?

roomate: Memanglah orang tu pukau nak curi barang, xkan lah nak bagi barang plak.

aku: Celake ko, loye buruk plak dengan aku. Cit!

roomate: Haha! Orang pukau tu start pukau time pagi2 macam dalm pukul 7-8am. Mase orang lain ngah syok tidor. Die akan ketuk pintu sampai tuan bilik jage. Kalo xjage gak, die akan terus ketuk kuat2 sampai tuan bilik bukak pintu. Mestilah tuan bilik tu ngah mamai2 bile bukak pintu tu. Ha! mase tu lah die start gune ilmu pukau die.

aku: Gilos awal orang pukau tu bangun tidor. Iyerlah, nak pergi bilik orang awal2 pagi mesti kene bangun awal.

roomate: Ai, ko pun loye buruk gak kan?

aku: Haha! Relax2, ceciter ceciter lagi.
Xkan jiran xperasan bile orang pukau tu ketuk pintu kuat2?

roomate: Tu lah pasal. Bile diorang tanye jiran, jiran cakap xdengar ape2 pun. Tu yang jadi pelik sikit. Tuan bilik je dengar pintu yang diketuk kuat tu. Lepas die dah pukau dan curi barang2 cam laptop ke handphone ke, orang pukau tu mesti tinggalkan tanda cam die akan tinggalkan selipar ke ape.

aku: Iyeke? Bahaya ni.


Begitulah secara ringkasnya cerita pasal kes pukau-memukau ni. Bila aku dah tahu pasal kes ni, terus aku dan roomate hati-hati bila pagi. Memang aku risau sangat bila ada orang datang pagi-pagi. Pernah sekali ada orang datang bilik aku, ketuk pintu bilik aku banyak kali. Aku dah risau dah, sebelum buka pintu, baca doa macam-macam takut orang pukau datang ke apa. Rupa-rupanya jiran aku datang. Cis! buat cuak je lebih. Berkenaan dengan tinggal tanda lepas pukau tu memang aku pernah dengar, sebab ada kes rompak rumah guna ilmu pukau, lepas perompak tu merompak, mesti dia akan tinggalkan beras putih ke, apa-apa saja tanda. Persoaalan yang aku terfikir sekarang, perlukah menggunakan ilmu pukau untuk mencuri barang jika masih ada tenaga yang cukup mencari duit untuk mendapatkan barang yang halal?

salam


seoul garden

assalamualaikum
Hey guys. Pernahkah anda mendengar tentang SEOUL GARDEN? Kalau yang pernah tu oklah, tapi yang tak pernah tu aku nak bagi tahu ni. SEOUL GARDEN bukanlah suatu nama tempat yang terdapat di Korea, bukanlah nama drama korea, bukanlah tajuk lagu korea TETAPI ia merupakan tempat untuk makan,yehaa! Tempat yang sangat sesuai untuk para penggemar makanan laut/seafood. Pada anda semua yang berminat untuk mencuba makan di SEOUL GARDEN, anda boleh pergi ke Mahkota Parade (Melaka), Gurney Mall (Penang), IOI Mall (Selangor) dan 1 Utama Shopping Centre (Selangor).

Apa yang menarik bila aku makan kat SEOUL GARDEN ni:
  • Boleh makan dengan banyak sebab diorang mengamalkan cara buffet.
  • Boleh mencuba makanan Korea seperti kimchi.
  • Pelbagai jenis makan laut/seafood yang sedap disediakan.
  • Boleh merasai masak dalam satu tempat bakar yang akan disediakan di setiap meja makan.
  • Western food, abc, cendol, aiskrim, dan pelbagai jenis air gas turut disediakan.
  • Harga agak berpatutan dan berbaloi.
  • Sesuai juga nak bawa satu famili untuk makan.
  • Boleh tambah makan tak ingat dunia,hehe.
Apa lagi anda semua, cuba lah. Tak rugi pun ok. Aku akan makan di sana esok. Tu sebab nak buat post pasal SEOUL GARDEN,haha.

salam



are you in love?

assalamualaikum
Hey guys. What is love? Dalam post kali ni, aku nak cerita pasal cinta. Tak pernah rasanya buat post pasal cinta ni,hehe. Banyak makna yang boleh diungkapkan bila kita cakap pasal cinta. Tiada maksud yang tepat untuk kita rungkai apakah sebenarnya tu cinta. Cinta itu indah, cinta itu penuh dengan kebahagiaan tapi adakah tu semua memberi maksud kepada cinta? No matter how you define it or feel it, love is the eternal truth in the history of mankind.

Aku pernah beberapa kali bercinta tapi tiada penghujung yang seperti aku mahukan. Mungkin aku belum bertemu jodoh aku yang sebenar-benarnya. Jadi, pengalaman tu semua aku nak kongsikan dalam post kali ni. Sebelum tu, apa yang aku sampaikan adalah berdasar kepada pengalaman aku saja.
  • Kejujuran dan Kepercayaan. Jangan sesekali mula menipu sebab lama kelamaan anda akan terus melakukannya. Ni kerana bila dah selalu buat, menipu akan menjadi perkara biasa dan mulalah tidak jujur pada pasangan anda. Begitu juga kepercayaan, jagalah dengan kepercayaan yang telah diberi oleh pasangan kita.
  • Ikhlas. Bila melakukan sesuatu untuk pasangan anda, perlu ditetapkan dalam hati bahawa kita buat adalah ikhlas dan tiada niat lain. Keikhlasan kita akan dibalas baik.
  • Terus Terang. Jika ada ketidakpuasan hati atau marah dengan sesuatu perkara, terus terang saja. Cara baik untuk terus terang adalah dengan gaya cakap yang baik dan nada yang rendah. Jangan kita melenting marah kat pasangan kita.
  • Adil. Bila kita bercinta, ia melibatkan dua belah pihak. Kedua-dua belah pihak perlu menjaga hati masing2 dan pasangan kita. Jangan kita terlalu mementingkan diri sendiri.
  • Ambil Berat. Cubalah kita bertanya keadaan pasangan kita setiap hari sekali, samada dia sihat atau tidak, dia gembira atau tidak. Bukan salah pun kalau kita buat begitu.
  • Terima Seadanya. Dalam dunia ni, tiada manusia yang sempurna sifatnya melainkan Nabi Jujungan Kita. Apa yang ada pada pasangan kita tu adalah yang terbaik. Diri kita pun tidak sempurna mana pun.
  • Ibu Bapa. Adalah baik untuk kita memberitahu siapa pasangan kita kat ibu bapa kita. Bukan nak suruh masuk meminang, cuma untuk pengetahuan ibu bapa kita. Dengan siapa kita berkawan, orang dari mana. Ada kebaikkan kita buat macam ni.

Dalam bercinta, kita kena beringat-ingat juga, jangan terlalu cinta. Pasti semua orang pernah merasa apakah tu cinta. Mungkin ada dikalangan anda yang tengah hangat bercinta, mungkin juga yang masih tercari-cari cintanya. Yang sedang bercinta atau yang mencari cinta, anda kena ingat bahawa cinta pada Maha Pencipta Kita adalah segalanya.

salam




not again...

assalamualaikum

Hey guys. Aku nak mengadu sesuatu kat korang ni. Keadaan aku memang tak stabil sangat dan aku nak buat kerja apa-apa pun memang tak boleh. Urgh! Sekarang ni dah lah sibuk dengan FYP aku dan minggu ni kena tunjuk kat client/supervisor tapi ada pula yang mengacau. Kalau nak buat kerja je, mesti nak meleleh. Mesti korang dah tahu apa yang aku nak mengadukan. Iyer, FLU/SELSEMA. Disebabkan tu, aku telah meng'google'kan untuk cari macam mana nak sembuh kan selsema(plus, aku malas pergi klinik).

Tips untuk menyembuhkan selsema tanpa pergi klinik:
  • Minum banyak air panas (teh, sup, dll) untuk mengelakkan dehidrasi, menghangatkan badan dan untuk mennyahkan racun. Hal ini juga membantu sistem antibodi badan untuk melawan dan mencegah virus influenza. Minum teh herba juga membantu untuk meringankan sakit tekak.
  • Minum banyak jus (jus oren, jus multivitamin, dll) kerana vitamin dalam jus dapat membantu sistem antibodi badan dan menyembuhkan penyakit dengan lebih cepat.
  • Kekalkan kehangatan badan. Berpeluh membantu menyingkirkan racun dan memulihkan badan lebih cepat.
  • Kekalkan kehangatan kaki anda (memakai stokin yang selesa) kerana kaki yang hangat dapat membantu peredaran darah.
Sebenarnya ada cara yang lagi mudah. Pergi farmasi, beli Panadol Soluble. Kita sebenarnya tak baik terlalu bergantung sangat kat ubat-ubat macam ni tapi terpulang lah pada korang. Ok lah, saja nak kongsi tips ni. Doakan aku cepat sembuh ok. :)

salam


i am single and lonely ?

assalamualaikum

Dah banyak benda berlaku dalam masa beberapa bulan ni.
Ada yang buat hati aku gembira dan juga sedih.
Mungkin semua ni adalah LUMRAH KEHIDUPAN, yang selalu dikatakan oleh orang.
Hidup mesti diteruskan juga walaupun betapa sukar untuk dilakukan.
Aku selalu berharap, satu hari nanti, semua kesusahan yang aku alami sekarang, akan dibayar dengan kesenangan pada masa akan datang.
Aku tidak akan mudah mengalah dengan ujian2 ni.
Sesiapa yang berada disekeliling aku merupakan penyokong-penyokong yang setia bersama aku.
TERIMA KASIH SEMUA



(Ayat-ayat ni hanyalah luahan rasa hati ni)


salam

happy jumping day



thanks to Mr. Wadud and Mr. Ikhsan. :DD

15012011















This is not a ladies' night. this is a GENTLEMAN'S NIGHT :)

say goodbye to . . . .


.


.


.


.


.



no (but maybe for next year ;))


no

no !!
(gurau je ok,haha :DD)

yes !!!

and say welcome to . . . .

.


.


.


.


.




teehee !! :P

thank you

assalamualaikum

hey guys!

sekali lagi, entry kali aku nak bagi taw yang aku telah di tag lagi.. weee! ok, thank you to izzah.. i hope that she always smile and happy ok! ;)

Apa benda paling penting dalam hidup korang?
my family :)

Benda terakhir korang beli guna duit sendiri?
charger handphone (charger yang lame kene sambar petir, damn!)

Dimana tempat korang nak melansungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
atas bumi dan tema orang nak kahwin

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
"All you need is love" (song by The Beatles) :P

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
ask dia (click2 lah)

Dimana korang selalu jumpa kekasih korang?
anywhere :D

Novel/Buku/Majalah terakhir korang beli?
novel-no
buku-no
majalah-no
conclusion-pemalas :D

Apa nama penuh korang?
Afandi Sha'ari

Antara mak dengah ayah korang, yang mana korang lagi mesra?
emakayah (jangan silap baca!)

Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup?
my true self

Adakah korang basuh baju sendiri?
nope, mesin tolong aku basuh. we are bestfriend ok!

Di mana tempat yang korang betul2 nak pergi?
my past time

Pilih salah satu, peluk atau cium?
erk, malu lah nak cakap,haha

Beritahu 3 perkara pasal orang yang tag korang?
wonderful smile :)
play same sport like me - basketball
friendly person

5 benda korang sayang sangat dalam hidup korang?
edwin sweater
wallet
messeger bag
basketball ball
basketball court

5 lagu korang suka dan selalu dengar?
american idiot - greenday
i want to be buried in your backyard - nightmare of you
hysteria - muse
threshold - sex bob-bomb
look what you have done - jet

Bila tarikh lahir korang dan korang sambut kat mana tahun lepas?
2006 dan atas bumi :P

7 orang blogger yang korang nak tag?
-

Cerita sikit pasal blogger pertama yang korang tag?
-


salam


Merdeka by Butterfingers

assalamualaikum
hey guys!

latest entry tu agak emo sikit,huhu.. mayb hormon xberapa nak stabil sangat kot :P .. btw, thanks for those yang comment that entry.. actually, entry kali nak jawab tag lagi.. yahoo! sekali lagi kene tag lah weh,hehe.. thank you eyka and nany sebab tag ok.. eyka dah tag aku pada tarikh 13 November 2010 and nany 14 November 2010 pada tapi baru now aku ade peluang nak update.. so sory taw eyka and nany!!

"- Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note. -"

If someone says, “Is this okay?” you say...

Life - Yui


How would you describe yourself?

Welcome To The Black Parade - My Chemical Romance


What do you like in a girl?

Silly Lily - Bunkface


How do you feel today?

All About You - Mcfly


What is your life’s purpose?

I Kissed A Girl - Katy Perry

What's your motto?

Whatsername - Greenday


What do your friends think of you?

Starlight - Muse


What do you think of your parents?

Bila Bila Kita Berdansa - Grey Sky Morning


What do you think about very often?

Saat Indah Bersamamu - Ungu


What is 2 + 2?

Empayar Mu - Hujan


What do you think of your best friend(s)?

Pergi - Couple


What do you think of the person you like?

Love The Way You Lie - Eminem feat Rihanna


What is your life story?

Singapura - Kuala Lumpur - The Times


What do you want to be when you grow up?

Power - Kanye West


What do you think of when you see the person you like?

Way I Are - Timbaland feat Keri Hilson and D.O.E


What will you dance to at your wedding?

Comin' At You - The A.C.A.B


What will they play at your funeral?

What Do You Wanna Do - Mocca

What is your biggest fear?

After Midnight - Yuna


What is your biggest secret?

Superhuman - Chris Brown and Keri Hilson


What will you post this as?

Merdeka - Butterfingers

all these answers come when i shuffled my music library.. damn, banyak yang merepek kot! ke aku yang x faham soalan tag ni,huhu.. ahh! x kesah lah.. pape pun, jawapan2 dalam tag ni bukan betul2 belaka taw.. :P

p/s: i like answer for question no. 2 :DD

salam

woot woot!

"ONCE YOU HAVE BEEN TAGGED, YOU ARE SUPPOSED TO WRITE A NOTE WITH 25 RANDOM FACTS, HABITS OR GOALS ABOUT YOU? AT THE END, CHOOSE 25 PEOPLE TO BE TAGGED. YOU HAVE TO TAGGED A PERSON WHO TAGGED YOU. IF I TAG YOU, ITS BECAUSE I WANT TO KNOW ABOUT YOU"

assalamualaikum


hey guys.. korang nak taw x? aku telah di'tag' oleh someone.. omg!! first time orang tag aku, excited kot,haha!! before this, selalu baca entry orang yg kena tag but for this time, aku buat entry pasal aku kena tag. :DD

special thanks to eyka.. dia yg tag aku kot,hehe.. tq ok! just click her name to view her blog.

25 random facts, habits or goals about me?
because to know about me?
weee! i like! :D


1-aku suka sangat makan
2-aku suka music. x kisah genre ape2 pun
3-LIVERPOOL fc - you never walk alone
4-i like my own style. so x payah nak tiru orang
5-actually, aku jenis pemalu. dulu2 masa sekolah menengah, aku takot ngan gurls (bukan sebab gay ok!)
6-suka main rambut sendiri
7-just call me fendy
8-orang cakap aku ada double personality tapi aku x rasa pulak ada
9-katak!binatang yg menggerunkan ok
10-i love tweets kat twitter. jom lah join
11-suka jawab bile kena tag (ini fact nak ambil hati :P)
12-aku anak mak. aku ngaku!!
13-aku keras kepala macam batu kerasnya
14-x boleh nak kena pressure lah. nanti suma benda x jadi
15-i hate liars. once kena tipu, sampai bila x percaya. huh! (macam ex aku dulu2)
16-i like to try somethin' new. life is short ,so don't waste ur time. (benda yg baik2 je ok)
17-just call me fendy (ulangan :P)
18-blogwalkin' is good for me
19-currently study at USM (siapa2 student USM kat sini, hands up!)
20-i like this quote,"Which would be worse, to live as a monster, or to die as a good man?"
21-saya peminat setia JULIANA EVANS. sekian
22-im basketballer. yeah, thats me!
23-my dad..my idol.. n my hero
24-suka merapu sorang2 macam jawab tag ni :P
25-saya peminat setia MARSHANDA jugak. sekian

fuuh!! habis gak 25 facts, habits or goals pasal aku.. bile korang dah baca, thats mean korang dah kenal aku 50%,haha.. aku pun nak tag orang gak, orang2 yg di'tag' tu akan di'inform' kan (ini pun first time gak).. :P ok lah, x nak merapu lagi, see u later guys.. bye2.

salam

gud bye Miss E and hey Miss A

assalamualaikum

hey guys!!
korang macam mane, sihat x?
aku hope korang sihat n happy dengan orang2 yg tersayang. :)
(even korang x happy, tapi senyum2 lah selalu gak ok)

arggghh!!
im so... tension!!!
why u do this to me miss A??

tension?why?

ini semua sebab miss A lah ini.
sebabkan miss A lah aku menjadi busy secara tiba-tiba for this week n next week.
miss A dah buatkan aku:
-xcukup tidur
-xcukup makan
-xcukup mase nak buat benda2 yg aku suke buat
-xcukup mandi (yang ni kiddin' je,haha)

its ok miss A, aku akan make sure semua perkara2 yang berkaitan aku n kamu akan setel secepat mungkin.
no more mercy ok!
even though miss A selalu kaco aku, tapi miss E x kaco pulak.
im so happy n i love u miss E. (macam bodoh je statement aku ni :P).
this semester, miss E x ade pulak. thats good!
btw, gud luck for those yg ade urusan dengan miss E ok. study hard!

psssst...

shout! awards

korang pernah dengar x? if x, why not korang click ini to know more about this awards.
if korang taw, please vote ur favorite artists ok.
aku dah vote, korang bile lagi. :P

last year, BUNKFACE dapat rockstar award(rockstar award = main award).

p/s: tukar style of writing sikit. :DD

salam

my moment raya

assalamualaikum










"SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN"

salam

pssst!!..do you want to know something?

assalamualaikum
just short entry. perkara2 yg jadi masa aku xupdate blog ni:-
-xdapat nak on9 selalu coz sebab dah pindah department baru kat tempat practical(grrr!).
-jadi petani yg berjaya.
-rajin membaca(percaya x?huhu).
-beli something yg aku nak dari dulu(weee!best).
-mengalami masalah jiwe(L.O.V.E).
-jadi driver almost every weekend.
-menyambut bulan Ramadhan(korang puase x?).
-siapkan proposal untuk research paper(fuh!dah siap akhirnya).
-buat budget untuk raye nanti(penting2).
-n banyak lg(actually, banyak dah lupe :P ).

salam

what i want?

assalamualaikum

brown leather buckle satchel


bb 9700 bold




black wool military peacoat


hey,dah tengok pic2 kat atas.. kalo dah bace title post ni, mesti korang taw kenape aku letak pic2 ni.. saje je nak inform kat korang, dah lame nak yang kat atas tu.. em, i want it! i want it! i want it! :( tapi xdapat2 pun,huhu.

why, why n why??

mayb ade reason kenape aku xboleh dapat sume ni.. its ok, i am what i am (jangan ikut lifestyle org lain ok!). :)

p/s:
> final world cup(ned VS esp, 12 julai, 2.30am)
> ade sape2 nak beli kan barang2 kat atas tu utk aku ke? please.. :DD

salam






life as practical student

assalamualaikum
hey3.. lame dah xupdate blog coz agak busy ngan kerja.. ceh,word 'kerja' tu macam hebat sangat kan, ofcoz lah hebat ok!! we should proud of what we do.. mayb post kali ni relate dengan practical aku.. em, aku rase ramai member2 course aku yang ber'blog' dah story pasal practical diorang, so aku pun nak gak.. :P

fyi, aku practical kat AKADEMI AUDIT NEGARA.. act, akademi ni under jabatan audit negara kat putrajaya ok.. time apply untuk practical ni, ade apply kat rapid penang tapi diorang bagi result last2 minit, grrrrr!! geram giler!! tapi mayb dah takdir aku dapat kat sini, so just go ok.. :)





so far, banyak bende aku belajar.. xlah sehebat member2 aku yang lain, tapi atleast ade something untuk aku bawa bile dah kerja nanti.. macam nak buat flash, web, edit2 pics.. so far, ok lah practical kat sini.. boss n staff lain pun ok, sume pun ok,hehe.. mayb kene stop lah coz kalo panjang berjela post ni, for sure akan jadi syok sendiri.. before aku stop, again, I have received many kind wishes for my birthday and want to thank all those who have sent messages or comments..n for my dear, thank you for the lovely gift.

p/s: nak bb! :P

salam

exam mode

assalamualaikum
im back,hehe..post ni just nak gtaw yg aku ngah exam..so,agak lah bz nak stdy(iyeke?huhu)..seperti biase lah,before start exam, U aku dah suruh print slip exam masing2..so, aku kene lah print slip,haishh..slip exam aku cam kat bawah ni..siap de gambar lagi tu(hansome x aku?haha)..


cantek kan slip ni,haha..so,utk post kali ni, aku just hope sape2 yg bace post ni, doa kan aku n kawan2 aku dapat wat yg terbaek utk exam kali ni ok..doa2 korang amat aku hargai sgt2..ok lah, gtg. :)
salam
 

Hidup Aku Biasa Copyright © 2011-2012 | Powered by Blogger