Followers

oh god!

assalamualaikum
korang taw kan ape yang dah jadi malam 15 julai? hope korang taw lah..post ni bukan nak tunjuk pandai or what, just to give my opinion.. hope x ade yang marah, x suke, menyampah, sakit hati or *^&$ dengan post ni..mayb post ni agak sensitif bagi someone..


baru2 ni, government kite telah menaikkan/selaraskan harge barang2 ni:
1)petrol
2)gula
3)diesel
4)gas LPG

ade macam2 opinion bile government buat macam ni, ade yang menentang n ade yang menerima.. bagi aku, aku still boleh bersabar(ni opinion aku, hope xde yang bantah).. syukurlah sebab family aku mampu menerima semua ni, yang mampu2 tu boleh lah cakap, "ok!aku mampu".. tapi macam mane dengan family yang kurang mampu.. sedih bile aku fikirkan pasal diorang, aku duduk area kampung so aku taw macam mane life family2 yang susah ni.. kalo barang2 ni dah naik, for sure barang2 lain akan naik.. ape yang aku mampu buat untuk tolong diorang? jawapannye, aku mampu berdoa "moga tuhan permudahkan hidup mereka", amin.. bagi blogger2, ape pendapat korang bile harge barang2 naik?

p/s: mak ngan abah aku dah ade facebook lah.oh no!

salam


19 comments:

Miss R said...

w0w.. mak abah ade pesbok.. :)

ohh puspa said...

hanye mampu bersabar jugak bile harga brg da naek :)

apeqchan said...

iklan anda tidak timbul...kekeke...
kene berjage2 sebab mereka sudah ade fb

fendy said...

miss r,
tu lah,tetiba masing2 nak create acc fb.
bahaya2! :P

ohh puspa,
betol tu.tapi sampai bile?

apeqchan,
haha.dah agak,nuffnang ngah jeles tu.

Suara Hati Ini.... said...

bagi family aku, harga minyak mmg bagi kesan kat kitrg...sbb ayah aku mmg mngunakan minyak yang byk setiap hari...hehe...gula x sgt la...

Syasya :) said...

hey hey my dad ade facebook, my uncle yang dah 60 years old and saudara mara dia smpai la budak 5 tahun dh ade facebook....
haha :P

JULYA said...

hehe...mereka nak stalker kamu tu fendy...erm pasal harga brg naik tu dah biasa. malaysia ni klu ada yg turun adalah moral dan aklhak anak2 muda. am i right?

kaka said...

jomm kita pegi keja jalan kaki. haha.

nak soh mak ngan ayah aku wat facebook gak ahh.. :)

fendy said...

suara hati ini,
em,same lah family aku gak.
ape boleh buat,sabar je lah.
kalo gula naik,yg lain akn naik gak taw.cume lambat or cepat.

syasya,
wow!ramai ke.
hebat lah fb ni.
boleh lah i add ur dad punye fb. :P

julya,
stalker?tu yg riso ni. :P
yup2,tu problem lain pulak.
macam2 dunia ni.huh!

kaka,
jalan kaki tu macam susah sikit je nak buat,haha. :D

AcanCapik said...

semoga pemimpin kita kenyang dengan kenaikan tersebut... barulah diorang tak naikkan lagi... =p

fendy said...

acancapik,
em,huhu
hope diorang nampak lah rakyat yg xmampu ni kan.

Farie Amrah said...

xkesah pn brg naek. dh lali.
alah bisa tegal biasa. :)

abbyshah said...

one day nak jadi PM :)

fendy said...

farie amrah,
betol2.
dah lali ea.

abbyshah,
undi lah sy nanti ok.
jadi PM yg terbaik lah. :DD

Kimie Hashim said...

fendi,ko ge mana beb??apasal lama x update blog??ko ada benda yang ko takut x? ko tgk link ni jap..please fendy..Apa yang paling anda takut

Cik Qemm said...

wow parents da ade fb?
menarik.

Miss R said...

slmt menunaikn ibadah puasa.. :)

Pije. said...

aku selalu isik minyak main isi je weh.
aku lah manusia tanpa bajet.
bile poket dah kaput aku menung je lah.
haha

nyway lagu blog ko ni layan aaah! ;)

fendy said...

kimie hashim,
aku ade je beb,now ngah busy
ok,aku usha link tu.tq. :)

cik qemm,
menarik kan?haha
kene hati2 lah lps ni.

pije,
betol ke?
aku pun lebih kurang,now ngah budget skit.
haha,best kan?nice!

 

Hidup Aku Biasa Copyright © 2011-2012 | Powered by Blogger