Followers

someone behind you!

hey, i heard scary voice...


em....



ha! turn around!


i saw someone walking behind you!


it is closer to us!!


aaaaaa!!!

assalamualaikum

em, seram x korang? kalo korang bace siang2 post ni, ofcourse lah x seram lansung.. tapi macam mane kalo tengah2 malam, eeee! mesti korang cuak kan, kan3??(kalo korang x seram gak, tolong buat2 seram lah ok,huu).. mesti korang tertanye2 nape aku buat post yg seram2 macam ni?

antara bende2 yang korang akan mule2 fikir pasal post ni:
>aku terjumpa hantu macam pontianak, langsuir, vampire(ade ke kat malaysia,haha), toyol dan sewaktu dengan nye.
>aku baru dengar ghost story from someone.
>aku selalu dapat nightmare.
>aku yg jadi hantu!!

kalo bende yg korang fikirkan tu same macam kat atas, kirenye aku memang hebat lah,haha.. xade lah, sume nye x betol pun.. yg sebenarnye, aku baru lepas tengok GHOST ADVENTURE lah(agak seram lah).. korang penah dengar or tengok x bende ni?

about the show:
1. ade 3 orang crew, Zak Bagans, Nick Groff n Aaron Goodwin.
2. diorang akan pergi kat tempat yg berhantu n diorang dikurung dalam tempat tu dari petang until pagi esoknye(omg!)
3. setakat ni, dah ade 3 seasons.
4. kebanyakan bukti kewujudan hantu kat tempat diorang pergi dapat ditangkap melalui electronic voice phenomena(EVP).
5. care diorang investigate satu2 tempat tu gune modern technology macam EVP.
6. kadang2 seram n kadang2 x seram.
7. suke mencabar2 hantu tu.
8. kalo nak taw lagi, click sini.

nick, zak n aaron


muke zak tengah cuak abes

aku x suruh pun korang percaye bulat2 pe yg jadi dalam GHOST ADVENTURE ni, tapi try lah tengok ok.. kalo korang nak tengok, boleh tengok kat channel ntv7 setiap ahad 8.30 pm-9.30 pm or tengok je kat youtube.. ok lah, kene stop dulu.. oleh tu, 'JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MISTERI' (pinjam tagline MISTERI NUSANTARA jap,hee).

salam

22 comments:

pishangg said...

nice ;)

Fatin Aliyya said...

haha, cimel jek..tp ak mmg x suke tgk citer seram..huhu..99% mata aku ttp bl tgk ctr seram..

fendy said...

pishangg,
tq2. :))

fatin aliyya,
ha?iyeke?hehe
normal lah tu.
aku pun takot gak senaye. :P

Queen M said...

love diz show..sgt2..slalu tgk..hee

fendy said...

queen m,
tgk gak ea?huu
same lah kite.
semalam punye episod best. :))

nini_uniey said...

sy penah tgok... masa tu antu tu tmpr slh seorang krew... huhuhu...
yg pengacara tu suka cbr si antu2...

fendy said...

nini_uniey,
yg tampar cam sy xtengok je.
mesti miss episod tu. :(
aah,betol2.
tu yg wat citer ni lagi seronok.

Queen M said...

aah..minggu neh nye besh..fendy try la wat kru mcm neh gak..haha

fendy said...

queen m,
xpayah lah.
buang mase je. :P
padahal agak takot.

Miss R said...

hai..
mne leh senyum klu planning x brape menjd..

ghost adventure tu lyn gak la.. kdg2 missed out gak.. tp ahad nye tu, ikut tperanjat skali biler diorg tperanjat.. biase nye xde pon gitu.. senak gak jantung tgok keterperanjatan slh sorg kru tu..

fendy said...

miss r,
boleh2.
mesti ade sebab xjadi tu. :)

taw xpe.
lepas tengok tu,nak g kedai.
dah lah malam,asyik pndg sit belakang kete je.
takot woo. :P

Duhkon said...

fendy ,fendy :)
lawak oh gamba katun bawh tu !
HAHA.
poo !poo !

fendy said...

duhkon,
tu lah,first time tengok katun ni,lawak gak.
poo!poo! :D

Pije. said...

hensem betol semua mamat tu dlm green night vision gambaar.
teguda.

huu

fendy said...

pije,
haha :D
adoi,tengok mamat2 tu plak.

Kimie Hashim said...

fendy thanks sbb follow aku.;)
smart blog ko beb. komen2 blog aku ya. hantu?takut lagi manusia,lagi macam hantu. hehe.

Kimie Hashim said...

fendy thanks sbb follow aku.;)
smart blog ko beb. komen2 blog aku ya. hantu?takut lagi manusia,lagi macam hantu. hehe.

fendy said...

ok2.
no hal bro.
smart?blog ko lagi smart bro,aku dah tengok dah. :)
hantu manusia memang ramai pun.
haha

not yours said...

i pun tgk ghost adventure ni, hey thx for leave your comment !

fendy said...

not yours,
same lah kite.
nice2.
ur welcome.

not yours said...

hehe dun call me not yours,i have name :D

fendy said...

sorry. ;P
just tell me ur name ok.

 

Hidup Aku Biasa Copyright © 2011-2012 | Powered by Blogger